Serpentine Summer House

Designed as part of the Serpentine’s Architecture Programme 2016, the new Summer House is composed of four bands of curved wood structure starting with a bench level on the ground, a second band of three C-shaped walls, with a third band conjoining at the top and the fourth level forming a tree-like canopy roof.

The Serpentine Summer House (Photo credit: Luc Boegly, Sergio Grazia)

The structure is conceived as a series of undulating lines and bands, like loops of ribbon or by coiling material in your hands into different lengths of waves, then stacking the materials layer on layer.

The Summer House is constructed with plywood and timber, materials that resonate with the characteristics of the soft looping geometry of the structure.

 The structure is conceived as a series of undulating lines and bands, like loops of ribbon. (Photo credit: Luc Boegly, Sergio Grazia)

(Photo credit: Iwan Baan)

 

Serpentine Summer House technical information

Architects : Barkow Leibinger

Location : London, England

Typology : Cultural Architecture / Installation

Project Year: 2016

Client : Serpentine Pavilion

Photographs : © Luc Boegly, Sergio Grazia, © Iwan Baan © Ina Reinecke/ Barkow Leibinger, ©  Radu Malasincu