Elephant-Parade’s office in Beijing not only celebrates creativity, it recognises the beauty of life

Beijing, the capital of China, is a complex and diverse metropolis home to millions who spend majority of their days tucked away in an office.

But Elephant-Parade, a communications company which specialises in digital integration, enjoys exploring the concepts of openness, diversity, humanisation, and believes a creative spirit can be inspired by the surrounding environment.

With that, they chose to focus on the beauty of life, drawing weary souls away from the concrete jungle in favour of the natural materials of bamboo, oak, and wooden flooring used in their office, creating unique and aesthetically pleasing models for employees to draw inspiration from.

The design of the office explores space and culture, melding the materials together like a jigsaw puzzle, playing with sculptures and shadows, and creating a rhythm all of its own.

 

Architects: CUN Design
Designers: Cui Shu
Location: Nananyihao, Chaoyang District, Beijing, China
Year of completion: 2017
Photo credits: Wang Ting, Wang Jin